TARNE 1,99€ - TASUTA TARNE TELLIMUSTELE al. 35€

"Naiselt Naisele" heategevuskampaania

Kampaania kirjeldus:

„Naiselt Naisele“ heategevuskampaania tuleb taas! Biokink koostöös blogija Jane Almersi ning Viljandi, Rakvere ning Paide naiste tugikeskuste juhataja Merle Albrantiga on taas jõud ühendatud ning koguvad kampaania raames Viljandi, Rakvere ning Paige naiste tugikeskuste naistele korduvkasutatavaid hügieenisidemeid.

Kampaania tingimused:

  • Biokink annetab iga vähemalt 25-eurose ostu pealt ühe korduvkasutatava hügieenisideme. Kui soovid oma panuse anda, külasta Biokink e-poodi biokink.ee. Sinu tellimus ei pea sisaldama korduvkasutatavaid hügieenisidemeid.
  • Kampaania periood: 5.-26.12
  • Kokku kogutud sidemetest paneme kokku komplektid. Üks komplekt sisaldab viite hügieenisidet (2 x S, 1 x M, 2 x L). Üks komplekt läheb ühele naisele.
  • Teeme kampaania tulemustest ka kokkuvõtte jaanuari jooksul (Facebookis, Instagramis).
  • Kui teil on küsimusi kampaania kohta, kirjutage grete.leetmaa@biokink.ee
  • Kui soovite panustada või aidata muul moel, võtke ühendust tugikeskuste juhtaja Merle Albrantiga merle@jkk.ee

Tagasiside eelmisel aastal kogutud korduvkasutatavate hügieenisidemete kohta jagas keskuste juhataja Merle: „Naised oli üllatunud, et sellise teema peale on mõeldud. Ja  muidugi on nad rahul, kui majutusel olles saavad ka kohe sidemed. Kinkisime ka neile, kes on nõustamise teenusel, kuid majutust ei vaja. Alguses olid nad natuke imestunud, et selline abi (nad ei osanud seda oodata). Üllatus oli mitmetele naistele ka see, kui me oleme neile seda menstruatsiooni cupi pakkunud või siis ühel aastal olid riidest sidemed. Tundub, et paljud naised pole üldse olnud uute võimalustega kursis. Iga väike abi on vajalik ning kuna eelmise aasta sidemed on otsas, siis oleks muidugi hea, kui uued oleksid kapis naisi ootamas, sh nii Paides, Rakveres kui Viljandis.“

Rõõm on kuulda, et kogutud tooted läksid õigesse kohta, et need leidsid kasutust ning võeti positiivselt omaks, teisalt on kurb, et kõik annetatud sidemed on juba otsas – see näitab, kui palju naisi nendest tugikeskustest läbi käib ning abi vajavad. Ühtlasi näitab see, et selliseid heategevuskampaaniad on vajalikud!

Miks naiste tugikeskused?

Naiste tugikeskuse teenus on ohvriabi seaduse tähenduses liitteenus, mille eesmärk on aidata kaasa naistevastase vägivalla ohvriks langenud naise vägivallast pääsemisele ja iseseisva toimetuleku saavutamisele, pakkudes turvalist keskkonda ja nõustamist ning vajaduse korral turvalise ajutise majutuse teenust nii naisele kui temaga kaasas olevatele lastele. Naistevastane vägivald on naiste inimõiguste rikkumine ning naiste  diskrimineerimise vorm; see tähendab kõiki soolise vägivalla akte, mille tulemusena või võimaliku tulemusena tekitatakse naisele füüsilisi, seksuaalseid, psühholoogilisi või majanduslikke kahjusid või kannatusi, sealhulgas selliste aktidega ähvardamist, sundi või omavolilist vabadusest  ilmajätmist, sõltumata sellest, kas see leiab aset avalikult või eraelus. (https://sotsiaalkindlustusamet.ee/et/ohvriabi-huvitis/naiste-tugikeskused)

Naistele lasub igakuine kohustus teha kulutusi hügieenitoodete peale. Korduvkasutatavad hügieenisidemed aitavad naiste tugikeskuse naistel selle kulu pealt kokku hoida ning see raha suunata sinna, kus seda rohkem vaja on. Loomulikult on suur kasutegur ka keskkonnale, kuna keskmiselt tekitab iga naine elu jooksul umbes 150-180 kilogrammi biolagunematuid hügieenitoodete jäätmeid (hügieenisidemed ja tampoonid). Korduvkasutatavate hügieenisidemete eluiga on 3-5 aastat ehk siis sedasi saab selliste jäätmete kogust märkimisväärselt vähendada.

Suured tänud Sulle abi ning panuse eest!

Jäta kommentaar